Akcionari

Našu akcionarsku strukturu čine vodeće međunarodne kompanije i privatni akcijski fondovi. Oni svedoče našoj profesionalnosti i sposobnosti da ispunimo sva obećanja. 

Grupa Gorenje

Grupa Gorenje je jedan od vodećih proizvođača bele tehnike sa istorijom dugom više od 60 godina. Njena međunarodna mreža prodaje, prisutna na svakom kontinentu planete, širi se skoro pola veka. Sa 95 odsto ukupnog izvoza, Gorenje je slovenačka najinternacionalnija kompanija. Godine 2013, 10.639 zaposlenih zaradilo je 1,24 milijardi evra prihoda. Gorenje ima sopstvene razvojne i proizvodne tehnologije za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Energetika Ljubljana

Glavna delatnost kompanije Energetika Ljubljana jeste daljinsko snabdevanje toplotnom energijom (topla voda i para), rashladnom energijom i prirodnim gasom. U smislu obima daljinskog grejanja, upotrebe distributivne mreže i rezultata prodaje, Energetika Ljubljana je u rangu sa visoko razvijenim sistemima snabdevanja u centralnoj Evropi. Energetika Ljubljana je najveći sistem snabdevanja toplotnom energijom u Sloveniji i ima značajno iskustvo sa radom energetskih sistema i jake kompetencije u oblasti inženjeringa.

Black Peak Capital

Black Peak Capital je privatna kompanija sa investicionim kapitalom koja je specijalizovana za kapitalni rast. Kompanija teži da ulaže u mala i srednja preduzeća. Prvenstveno investira u Bugarskoj. Kompanija obično ulaže između 0,3 miliona evra (0,38 miliona USD) i 3 miliona evra (3,86 miliona USD). Sedište kompanije Black Peak Capital nalazi se u Sofiji.

Post Scriptum

Post Scriptum je grupa sa investicionim kapitalom koja ima širok portfolio ulaganja u rane i razvojne faze rasta kompanija, pre svega ali ne isključivo u energetskom sektoru. Najviše je usredsređena na dinamičnu oblast obnovljive energije.

Naš upravni odbor

Marijan Penšek

Viši Potpredsednik, Gorenje

Marijan Penšek ima BSc i MSc diplome iz oblasti mašinstva sa Mašinskog fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Radi u grupi Gorenje skoro 30 godina. Nedavno je postao i direktor Gorenje Ekoinversta i Energygor-a, dva ogranka korporacije koja se bave investiranjem u životnu sredinu i energiju. On je takođe i član brojnih nadzornih odbora i skupština kompanija koje rade u okviru Gorenja.

Samo Lozej

Generalni Direktor, Energetika Ljubljana

Samo Lozej je diplomirao na fakultetu društvenih nauka Univerziteta u Ljubljani. Član je upravnog odbora Energetske komore Slovenije. Bio je direktor nekoliko javnih i privatnih kompanija. Poslednjih 20 godina je član Slovenačkog udruženja direktora, kao i član nekoliko nadzornih odbora. Kao iskusan moreplovac, on je i član Odbora jedriličarskog slovenačkog udruženja.

Mark Crandall

Upravni Partner, Postscriptum

Mark Crandall je 1984. bio suosnivač ogranka za trgovinu sirovinama kompanije Morgan Stanley. Posle toga bio je na čelu kompanije Glencore za trgovinu naftom a zatim osnivač kompanije Trafigura, koja je postala jedan od najvećih trgovaca sirovinama u svetu. Počeo je da investira u projekte obnovljive energije 2005., stvorivši 2007. kompaniju Continental Wind Partners uz investiranje sopstvenih sredstava u projekte za korišćenje energije vetra u Poljskoj i Rumuniji, stvorivši kasnije uz strani kapital kompaniju Continental World Partners LLC 2007. godine.

Rossen Ivanov

Upravni partner, Blackpeak Capital

Rossen Ivanov je suosnivač i upravni partner kompanije BlackPeak Capital, razvojnog fonda koji je osnovao Evropski Investicioni Fond sa težištem na podršci brzom razvoju malih i srednjih preduzeća u jugoistočnoj Evropi. BlackPeak Capital je investirao u 11 kompanija iz više industrijskih grana.

Pre rada u kompaniji BlackPeak Capital, Rossen je bio suosnivač kompanije Entrea Capital, vodeće konsalting firme za pitanja pripajanja i kupovine firmi i radio u McKinsey&Co u Njujorku i u Evropskoj banci za obnovu i razvoj u Londonu. Ima master diplomu Poslovne škole Harvard i diplomu u oblasti ekonomije Američkog univerziteta u Bugarskoj.

Dimitar Enchev

Upravni Partner, Postscriptum

Dimitar Enchev je diplomirao na fakultetima Swarthmore i LSE i poseduje obimno iskustvo na polju obnovljive energije, održivog razvoja, rizičnog kapitala/privatnog kapitala. Pre nego što je pristupio kompaniji PostScriptum Ventures, Dmitar je radio kao direktor CWP-a, globalne vodeće firme za obnovljivu energiju i uspešno radio na poslovima razvoja i finansiranja značajnog broja velikih projekata obnovljive energije, uključujući i najveći vetropark u Evropi – Fantanele projekat, vredan 1,1 milijardu evra. Još uvek je član upravnog odbora CWP-a.

Luka Komazec

Generalni Direktor Resalta Grupe I Direktor Resalta Slovenije

Luka Komazec preuzeo je rukovodstvo novoosnovane kompanije Resalta u 2011. godini. Njegova vizija je da obezbedi kontinuirani rast kompanije Resalta razvijanjem sveobuhvatnih energetskih rešenja i poslovnih modela. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. 2010. godine stekao je zvanje MBA (Magistra poslovnog menadžmenta) na IEDC Poslovnoj školi u Bledu.

Vesti
04. 03. 2019

Resalta sa ponosom objavljuje da je u okviru svoje međunarodne ekspanzije pokrenula zajedničko…

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.