Model javno-privatnog partnerstva

Kako funkcioniše JPP?

Javno-privatno partnerstvo (JPP) je u suštini primena ESCO modela na javne institucije. Javni partner objavljuje tender tražeći partnera iz privatnog sektora za energetski projekat, bilo da je u pitanju projekat osvetljenja, biomase, hlađenja, ili bilo koje druge energetske potrebe.

 

Privatni partner predlaže rešenje, i ako je tender odobren, preuzima ceo projekat od početka do kraja. Ovo znači pružanje usluga kompletnog finansiranja, građevinskih poslova i implementacije projekta, i održavanje tokom trajanja ugovora. Sve rizike preuzima privatni partner i garantuje uštedu javnom partneru. Ulaganje se otplaćuje privatnom partneru kroz ostvarene uštede.

Podnošenje ponude
Podnošenje ponude
Finansiranje
Finansiranje
Implementacija projekta
Implementacija projekta
Rad i održavanje
Rad i održavanje

Ukoliko biste želeli da saznate više o tome šta međunarodni stručnjaci i lokalna vlada imaju da kažu o prednostima javno-privatnog partnerstva u Srbiji, možete preuzeti publikaciju Privredne Komore Srbije. 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.