Osnovna Škola Žužemberk – Slovenija

Rezultati projekta

Godišnje smanjenje troškova na grejanje od

22

%

Biomasa

Zeleno rešenje za grejanje

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Osnovna škole opštine Žužemberk je koristila neprikladan kotao na mazut za potrebe grejanja.

Opština je želela efikasnije, prikladnije i bolje rešenje sa manjim negativnim uticajem na životnu sredinu.

Resalta rešenje

Analiza postojećeg sistema za grejanje i priprema energetski efikasnih rešenja – lokalno proizveden drveni čip je odabran kao najefikasniji izvor energije za grejanje, sa finansijske kao i energetske tačke gledišta.

Instaliran je kotao na drveni čip kapaciteta 150 kW, sa novim skladištenjem vode za grejanje i sistemom distribucije vode sa pametnom regulacijom.

Kotao proizvodi 450 MWh godišnje, što je više nego da se zadovolje potrebe škole.

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.