Plantaže – Crna Gora

Rezultati projekta

Godišnja ušteda na proizvodnji pare do

100

%

Pouzdan, visoko efikasan energetski sistem

950

t

manje CO2 emisija godišnje

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Plantaže AD, najveća vinarija u regionu i jedna od najpoznatijih, ima vrlo visoku potrošnju energije. 

Koristi stari i teški parni kotao na lož ulje zbog kog snosi znatne troškove za rad, održavanje i čišćenje, uz gubitke na parnim cevima.

Važeći sistem takođe nema postojeće povratne vodove za kondenzat.
 

Resalta rešenje

Resalta rešenje je instalacija novog parnog kotla na biomasu, 2 MW kapaciteta, 3t/h, sa delomično novim parnim vodom i povratnim vodom za kondenzat. 

Novo predloženo gorivo je biomasa od orezina vinove loze, koja je sporedni proizvod glavne delatnosti kompanije i ima nizak sadržaj vlage i visokokaloričnu vrednost.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.