Resalta osvojila projekat javne rasvete u Petrovcu na Mlavi

Resalta je zajedno sa tehničkim partnerom Elios dobila javni tender u Petrovcu na Mlavi, za renoviranje celog sistema javne rasvete. Resalta i partner će zameniti 1.421 starih sijalica sa 1.426 LED sijalica i 50 halogenih sijalica. Resalta će takođe zameniti zastarele sisteme za paljenje i gašenje javne rasvete u svih 36 podstanica u opštini, sa automatizovanim sistemom koji će omogućiti veću energetsku efikasnost. Instalirani kapacitet sijalica će se smanjiti sa 205 kW na 40 kW.

Ugovor o isporuci energije sa opštinom potpisan je 08.08.2017 i trajaće 12 godina, a Resalta pruža opštini dodatne 3 godine garancije za kvalitet ugrađene opreme. Stanovnici opštine će zahvaljujući projektu uživati u boljoj i pouzdanijoj infrastrukturi.

Javno-privatna partnerstva (PPP) između Resalte i javnog partnera znače da Resalta finansira i implementira projekat, takođe pruža usluge održavanja tokom trajanja ugovora. Resalta povraća investicije postepeno, pri čemu javni partner odmah ostvaruje uštedu. Po isteku ugovora, javnom partneru pripada pun iznos uštede, što je u slučaju Petrovca na Mlavi 78,8% onoga što je opština prethodno plaćala za rasvetu.

Ovo je Resaltin treći projekat javne rasvete u Srbiji, pored javno-privatnog partnerstva za isporuku toplote sa gradom Pirot. U regionu, značajni Resalta projekti uključuju i JPP javne rasvete u Novigradu, Istra, i najveći JPP energetske efikasnosti sa Gradom Ljubljana, u konzorcijumu sa Petrolom, za energetsku sanaciju 49 opštinskih zgrada. Resalta će nastaviti da radi sa gradovima i opštinama širom regiona u nastojanju  da poboljša energetsku efikasnost u javnom sektoru.
 

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.