Resalta potpisala projekat fotonaponske krovne elektrane sa Fraport-om u Sloveniji za Aerodrom Jože Pučnik u Ljublјani

Resalta sa zadovolјstvom objavlјuje svoj najnoviji solarni projekat, krovnu fotonaponsku elektranu za Fraport u Sloveniji. Nemačka kompanija Fraport jedan je od vodećih operatera aerodroma na svetu. Ljublјanski aerodrom Jože Pučnik, najveći aerodrom u Sloveniji, je u njegovom punom vlasništvu i pod njegovom upravom. Resalta će na krov glavne zgrade aerodroma instalirati solarnu fotonaponsku elektranu snage 500 kW.

 

Solarna elektrana od 500 kW biće u potpunosti montirana 2021. godine, bez ometanja normalnog rada aerodroma i generisaće 500 MWh električne energije iz obnovlјivih izvora za Aerodrom „Jože Pučnik“ Ljublјana, za direktnu potrošnju na lokaciji. To će obezbediti 10% potrošnje električne energije na aerodromu, što će pobolјšati njegovu održivost i smanjiti emisiju CO2 za 500 tona svake godine. Budući da je transport jedan od glavnih globalnih emitora uglјenika, aerodromi i industrija letenja traže načine da smanje svoj uglјenični otisak. Solarne FN elektrane pomažu u pružanju obnovlјive i čiste energije aerodromu i pokazuju da Fraport ozbilјno shvata svoje ekološke obaveze..

Resalta je ponosna što je Fraport Slovenija prepoznao kao pouzdanog partnera u energetskoj tranziciji.  Resalta je vodeći davalac usluga obnovlјivih izvora i energije u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, koji posluje na deset tržišta širom regiona. Dinamična, brzorastuća kompanija, Resalta sarađuje sa javnim i privatnim klijentima na finansiranju, projektovanju i implementaciji projekata koji podržavaju dekarbonizaciju, smanjuju potrošnju energije, smanjuju emisiju CO2 i promovišu održivost, istovremeno ostvarujući uštedu troškova. Do sada je kompanija realizovala preko 260 energetskih projekata za preko 180 klijenata i nastavlјa da širi svoj portfolio proizvoda i usluga.

U 2019. godini preko aerodroma Jože Pučnik Slovenija putovalo je više od 1,7 miliona putnika. Kompanija Fraport Slovenija, koja upravlja aerodromom, u stopostotnom je vlasništvu nemačkog Fraport AG, koji pored matičnog aerodroma u Frankfurtu upravlja i sa više od 30 aerodroma širom sveta.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.