Grad Ljubljana - Slovenija

Rezultati projekta

Godišnje energetske uštede

8.245.534

kWh

Godišnje smanjenje CO2 emisija za 

2.956

t

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Javni tender za energetsku obnovu gradske opštine Ljubljana obuhvatao je 49 zgrada, među kojima su osnove škole, vrtići, biblioteke, kulturne ustanove, domovi zdravlja, sportski centri i administrativne zgrade.

Cilj grada je bio da poboljša energetsko stanje zgrada, uz minimalnu investicjiu, u skladu sa ekološkom politikom Ljubljane i njenom reputacijom zelene Evropske prestonice. Kako bi uspešno izvršili implementaciju ovako ambicijoznog projekta, Resalta i Petrol su potpisali ugovor o partnerstvu. 

Resalta rešenje

Resalta rešenja će omogućiti veću energetsku efikasnost zgrada, smanjenje potrošnje energije i pozitivno uticati na životnu sredinu.

Resalta će renovirati sisteme klimatizacije, grejanja i hlađenja, zameniti unutrašnju rasvetu sa efikasnijom rasvetom, zameniti postojeće sisteme grejanja sa sistemima koji koriste obnovljive izvore energije, menjati prozore i vrata, renovirati fasade i izolirati krovove.

Trajanje javno privatnog partnerstva je 15 godina.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.