Hotel Histrion - Slovenija

Rezultati projekta

Troškovi za snabdevenu toplotnu energiju smanjeni za

69

%

Ukupni troškovi grejanja smanjenji za 

17

%

Troškovi hlađenja smanjeni za

37

%

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Hotel je koristio za hlađenje dva čilera kombinovanog kapaciteta 590 kW, sa četvorosmernim cevovodnim sistemom, a za grejanje kotao na ekstra lako lož ulje. 

Ceo sistem za hlađenje i grejanje je bio zastareo i hotel je imao visoke troškove energije.
Hotel je morao nastaviti sa poslovanjem bez prekida tokom izvođenja radova.
 

Resalta rešenje

Zamenjena su dva stara čilera sa jednom reverzibilnom pumpom vazduh/voda kapaciteta 590 kW i integrisanim hidro modulom. 

U letnjem periodu, toplotna pumpa pokriva sve potrebe hlađenja, a u zimskom periodu je glavni izvor toplotne energije u kombinaciji sa kotlovima. 

Postojeća kotlarnica je rekonstruisana kako bi zadržala prvobitno postrojenje za periode visoke potrošnje. 
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.