Institut Jožef Stefan - Slovenija

Rezultati projekta

Solarna energija

Inovativno i tehnološki napredno rešenje za višu efikasnost

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

InfraSUN postrojenje u institutu služi kao objekat za istraživanja, za demonstracije i testove novih naprednih solarno termalnih tehnologija.

Sistem se zasniva na integraciji inovativnih visokoefikasnih vakumskih cevnih kolektora i naprednih adsorpcionih čilera malog obima.

Resalta rešenje

Sistem povraćaja toplotne energije je instaliran kako bi se poboljšala sveukupna energetska efikasnost sistema.

Resalta je osmislio i izvršio implementaciju jednog od najnaprednijih projekata energije u Sloveniji – eksploataciju solarne energije za hlađenje unutrašnosti zgrade koja koristi adsorpcioni čiler.

Vakumsko cevni solarno termalni kolektori i adsorpcioni čiler su pušteni u pogon u julu 2014. godine. 
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.