Osnovna Škola Dobrepolje - Slovenija

Rezultati projekta

Smanjenje postojećih troškova grejanja

Efikasniji, pouzdaniji i ekološki prihvatljiviji sistem koji zadovoljava potrebe klijenata

Godišnje smanjenje CO2 emisija za

116

t

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Opština je koristila dva skupa i neefikasna kotla sirove nafte za grejanje osnovne škole i jednog obdaništa (2 x 230 kW). Škole troše 300 MWh energije godišnje.

S obzirom da opština radi na proširenju školskih objekata, nova predviđena potrošnja toplotne energije je 430 MWh godišnje.
 

Resalta rešenje

Resalta je izgradio novu kotlarnicu kako bi se smestio kotao na biomasu, zajedno sa skladištem piljevine, blizu škola.

Kotao na biomasu kapaciteta 250kW biće spojen cevovodom sa postojećom kotlarnicom. Jedan od postojećih kotlova biće sačuvan kao rezerva za slučajeve vršnog opterećenja. Novi kombinovan kapacitet toplotne energija je 480kW, što je više nego dovoljno da zadovolji očekivane nove potrebe škola.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.