Perutnina Ptuj – Slovenija

Rezultati projekta

Fabrika ima potreban kapacitet hlađenja da bi radila sa punom efikasnošću

Fabrika ima rezervan sistem hlađenja u slučaju  nepredviđenih događaja

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Fabrici za preradu mesa Perutnina Ptuj iz Zaloga potrebno je nekoliko komora za hlađenje, podešenih na različite temperature radi proizvodnje.

Prvobitni procesi hlađenja koristili su kompresore amonijaka za sve prostorije, omogućavajući temperature koje se kreću od -20⁰C do 0 ⁰C. 

Neki od kompresora su stari i do 40 godina i imaju vrlo nizak koeficijent energetske efikasnosti.
 

Resalta rešenje

Resalta je razvio paralelno rešenje za komore od 0⁰C koje čine oko 50% ukupnog prostora za hlađenje u fabrici. 

Instaliran je spoljni sistem sa tečnim hlađenjem vazduh-voda. Koristi ekološki R134a medij kao rashladno sredstvo i priprema propilen glikol na temperaturi od -6°C/0°C kao sredstvo za hlađenje.

Sa kapacitetom hlađenja od 760 kW, stepen energetske efikasnosti je dvostruko veći nego kod postojeće tehnologije koja se koristi u fabrici Zalog. U optimalnim Eurovent uslovima, ovaj impresivni uređaj za hlađenje koji je težak 8 tona mogao bi da ima kapacitet od 1.300 kW. 
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.