Sava Hoteli, Moravske Toplice Terme 3000 - Slovenija

Rezultati projekta
172.351

m3

izvorske vode sačuvano godišnje

65.000

m3

pijaće vode sačuvano godišnje

23

%

uštede na troškovima za grejanje godišnje

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Banja 3000 Moravci se nalazi iznad podzemnog izvora MT1, iz kog se crpi voda kojom se pune termalni bazeni koje koriste gosti.

Banja je koristila običnu vodu kako bi hladila termalnu vodu, a grejala sanitarnu vodu termalnom vodu potom je hladila običnom vodom – oba rešenja su bila vrlo neefikasna. Za ove procese se nekad koristila geotermalna energije iz izvora, ali je sistem zastareo i postao neispravan.
 

Resalta rešenje

Resalta dugoročno rešenje je bilo da se iskoristi toplotna energija podzemnog izvora MT1 na efikasniji način. 

Dva nova vodena toka su izgrađena, koji koriste izmenjivače toplote da izvuku toplotnu energiju iz izvora i istovremeno hlade termalne vode za banju i greju sanitarnu vodu kao i ostale bazene hotela. 

Trajanje ugovora je 5 godina. Resalta je izveo sve radove i prodaje toplotnu energiju banji 3000 Moravci.

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.