Terme Čatež, Aquapark Žusterna - Slovenija

Rezultati projekta

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Hotel Aquapark Žusterna je koristio zastareo sistem grejanja zbog kog je snosio visoke troškove energije.

Otpadna voda iz bazena je išla direktno u kanalizaciju.

Klijent je hteo da smanji troškove energije i troškove za vodu, postane energetski efikasan i ekološki odgovoran. Hotel je tokom radova morao da  posluje bez prekida. 
 

Resalta rešenje

Instalacija kombinovanog sistema visoke (kogeneracija) i niske (toplotna pumpa) temperature u kotlarnici koja je povezana sa centralnim kontrolnim sistemom.

Za filtraciju otpadne vode bazena, Resalta je implementirao rešenje ultrafiltracije i povezao sistem sa postojećim instalacijama bazena. 

Tri implementirana rešenja su bila:

  • Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP): 40 kWe
  • Toplotna pumpa: 270 kW
  • Ultrafiltracija: 3 m3/h
     
Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.