Terme Topolšica - Slovenija

Rezultati projekta

Smanjenje troškova grejanja za

54

%

Instalacija hlađenja u hotelskim sobama

Instalacija paralelnog sistema grejanja, što povećava pouzdanost snabdevanja potrebne toplotne energije

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Nepouzdan, zastareo sistem grejanja i hlađenja je skupo koštao hotel koji ima konstantnu potrebu za toplotnom energijom.

Visoki troškovi daljinskog grejanja su takođe bili nepovoljni za hotel.
 

Resalta rešenje

Instalacija pumpe voda/voda kapaciteta 1MW kao glavni izvor toplote za grejanje hotela, sanitarne vode i bazena.

Pumpa je povećala potrošnju vode iz podzemnih izvora - da bi se smanjila rudna renta na dodatnu potrošnju, instaliran je sistem povraćaja otpadne vode iz bazena. 

Postojeća kotlarnica je rekonstruisana kako bi zadržala i prvobitno postrojenje za periode visoke potrošnje.

Novi čiler od 100kW (voda/voda) je instalisan kako bi obezbedio hlađenje za 61 sobu sa fen kojlovima. Postoji mogućnost da se povežu i ostalih 60 soba sa tim sistemom.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.