Međunarodno partnerstvo u PV izgradnji, održavanju i upravlјanju sa Metal Corp

Vodeća energetska kompanija Resalta sa ponosom objavlјuje uspostavlјanje svog međunarodnog partnerstva sa strateški orijentisanim preduzećem Metal Corp na period od 15 godina, gde će fokus saradnje biti na izgradnji, održavanju i radu fotonaponske elektrane u Srbiji. Više od dve decenije naš partner je vodeća kompanija u metaloprerađivačkoj industriji na teritoriji Srbije i dominira svojim tržišnim segmentom po kvalitetu, inovativnosti i zadovolјstvu kupaca. Nјihova posvećenost zelenoj tranziciji i održivom poslovanju je očigledna u njihovim aktivnostima upravlјanja životnom sredinom, stoga smo uzbuđeni što ćemo sa njima biti partneri u procesima zelene tranzicije.

Planirana solarna elektrana će se nalaziti na proizvodnoj lokaciji Metal Corp-a u Staroj Moravici, što će omogućiti našoj partnerskoj kompaniji da proizvodi energiju za sopstvene poslovne potrebe i da ubaci višak energije u mrežu. Sa ukupnim kapacitetom od 189 kWp, solarna elektrana će proizvoditi 208,4 MWh čiste energije godišnje, a istovremeno će doprineti sa 76,23% zelene energije u ukupnoj potrošnji Metal Corp-a. Istovremeno, emisija CO2 kompanije biće smanjena za 139,63 tone, što je ekvivalentno emisiji koju proizvodi 30 automobila u jednoj godini.

Međunarodni projekat takođe jača stratešku poziciju Resalte u regionu CEE, posebno njenu misiju održive budućnosti naše planete. Konačno, inovativnost i ekonomična energetska rešenja kompanije omogućavaju joj da doprinese cilјu Srbije da poveća proizvodnju obnovlјive energije na 40% do 2040.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.