Solarna energija i dekarbonizacija postaju deo prehrambenog preduzeća Žitopromet - Mlin a.d.

Vodeća energetska kompanija Resalta potpisala je 25-godišnji ugovor sa Žitoprometom - Mlin a.d. za projektovanje, izgradnju, puštanje u rad i dugoročno upravljanje solarne elektrane instalisanog kapaciteta 854,1 kWp. Solarna elektrana će se nalaziti na proizvodnoj lokaciji Žitopromet – Mlin a.d. u Senti i omogučiće kompaniji da stekne pravo da proizvodi energiju za sopstvene potrebe i predaje višak proizvedene električne energije u mrežu.

Žitopromet - Mlin a.d. je jedna od kompanija sa najdužom tradicijom i tržišnim doprinosom u oblasti mlevenja i proizvodnje žitarica u Srbiji. Od svog osnivanja 1884. godine, preduzeće je proširilo svoju delatnost sa proizvodnje brašna na proizvodnju testenina i pekarskih proizvoda. Danas Žitopromet Mlin AD sa ponosom stoji iza Sentella robnih proizvoda, koji su pouzdani saveznici od domaćinstava do industrije u Srbiji.

Tokom ugovornog perioda od 25 godina, solarna elektrana Žitopromet - Mlin a.d. proizvodiće više od 913 MWh čiste električne energije godišnje i pomoći u smanjenju više od 15.300 tona emisije CO2. Nova solarna elektrana time potvrđuje snažnu posvećenost Žitoprometa - Mlin a.d. održivosti i društvenoj odgovornosti, dok je energetska kompanija Resalta izabrana za strateškog partnera u procesu zelene tranzicije.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.