Fragmat – Slovenija

Rezultati projekta

Smanjenje potrošnje struje za proizvodnju komprimovanog vazduha za

8,9

%

500

MWh

uštede toplotne energije

Godišnje uštede:

13.300

EUR

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Klijent koristi komprimovani vazduh u svojoj proizvodnji hidroizolacionih i izolacionih materijala. 

Postojeći sistem uključuje tri kompresora, od koja dva nisu renovirana od 1998. godine.

Sistem je vrlo nepouzdan sa ćestim prekidima rada.
 

Resalta rešenje

Na osnovu preciznih merenja brzine protoka komprimovanog vazduha i potrošnje energije kompresora, Resalta je odlučio da zameni dva najstarija kompresora sa dva nova.

Instalacija će se odvijati u dve faze:

U prvoj fazi će biti instaliran novi kompresor regulisane frekvencije sa nominalnom snagom od 160 kW. Nakon ugradnje ovog kompresora, kapacitet drugog novog kompresora će biti definisan.

U drugoj fazi biće instaliran kompresor sa normalnom regulacijom i očekivanom nominalnom snagom od 90 kW.

Novi kompresori će biti dvostepeni i najsavremenije tehnologije. Dvostepeni dizajn omogućava bolje performanse i znatno niže troškove održavanja.

Novi kompresori će takođe imati modul za povraćaj otpadne toplote koji će omogućiti Fragmatu da postigne značajnu uštedu toplotne energije kao i struje za proizvodnju komprimovanog vazduha.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.