Livar, Ivančna Gorica – Slovenija

Rezultati projekta

Smanjenje potrošnje struje za proizvodnju komprimovanog vazduha za 

23,6

%

Godišnje finansijske uštede:

24.870

EUR

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Kompanija Livar je specializovana za mehaničku obradu i proizvodnju nodularnog liva. Jedna od njenih fabrika se nalazi u Ivančnoj Gorici.

Klijent je proizvodio komprimovani vazduh uz pomoć starog i nepouzdanog vijačnog kompresora i adsorpcionog sušača vazduha.

Merenja su pokazala da je godišnja potrošnja komprimovanog vazduha u Livar fabrici 9,500,000 m3, a da sistem proizvodnje komprimovanog vazduha troši 1.368 MWh struje godišnje.

Resalta rešenje

Resalta rešenje je instalacija novog vijčanog kompresora sa 160 kW nominalne električne snage. 

Stari sušač vazduha je zamenjen novim frižiderskim sušačem.

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.