Gorenje/Hlađenje - Slovenija

Rezultati projekta

Godišnja ušteda energije za hlađenje do

60

%

Poboljšan kvalitet polu završenih proizvoda i kraći proizvodni ciklus

Novi sistem ispunjava sve potrebe za hlađenjem, pouzdaniji je i pomaže pri uštedi energije zimi

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Fabrici Gorenje u Velenju je potreban sistem kapaciteta 1.600 kW za hlađenje hidrauličnog ulja i alata.

Dva prvobitna sistema za hlađenje nisu imali dovoljno kapaciteta, bili su zastareli i imali su nizak procenat energetske efikasnosti, samim tim radili su cele godine i nisu koristili pun potencijal prirodnog, slobodnog hlađenja.

U letnjim mesecima, sistem je imao poteškoća da zadovolji potrebe fabrike Gorenje zbog nedostatka kapaciteta.

 

Resalta rešenje

Dva režima temperaturnog hlađenja: jedan režim za hlađenje hidrauličnog ulja temperaturama od 30/35° C i kapacitetom od 940 kW i drugi režim za hlađenje alata temperaturama od 15/20° C i kapacitetom od 660 kW.

Veličina sistema se zasniva na količini plastičnog materijala koji se trenutno obrađuje (zahteva hlađenje od 250 W po kilogramu ubačenog materijala). 

Sistem poboljšava mogućnost slobodnog hlađenja, koristi adijabatsko hlađenje pomoću autonomnog sistema za demineralizaciju vode koji omogućava sistemu da radi i u periodu vrlo visokih temperatura. 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.