Gorenje/Kogeneracija - Slovenija

Rezultati projekta

Godišnje uštede:

60.000

EUR

Godišnje smanjenje CO2 emisija za 

517

tona

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Fabrike Gorenja u Velenju su koristile kogeneraciju (CHP) na prirodan gas za snabdevanje toplotnom energije, sa 880 kW kapaciteta toplotne energije i 654 kW električne energije. 

Objekat je zahtevao 31.420 MWh toplotne energije godišnje, što je predstavljalo oko 4.000 radnih sati CHP jedinice godišnje.
 

Resalta rešenje

Instalisanje kogeneracijske jedinice odgovarajuće veličine, na prirodan gas, sa kapacitetom 850 kW električne energije i 929 kW toplotne energije.

Resalta prodaje toplotnu i električnu energiju klijentu, nadgleda postrojenje kroz centralni kontrolni sistem (sa pristupom internetu) u pravom vremenu i održava kogeneracijsku jedinicu.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.