Terme Laško - Slovenija

Rezultati projekta

Godišnja ušteda:

90.000

EUR

Smanjenje troškova grejanja za

50

%

Smanjenje emisije CO2 za

1.020

t

godišnje

Stanje pre ugovora i zahtevi klijenta

Termana Laško je jedna od najvećih banja u Sloveniji sa luksuznim kompleksom hotela i wellness centra kao i medicinskim programom. 

Banja troši 15.000 MWh toplotne energije svake godine.

Klijent je koristio prirodni gas kao izvor energije za grejanje i imao poteškoća sa jedinicom za kogeneraciju (CHP) koja je radila samo 1.000 sati godišnje. 
 

Resalta rešenje

Resalta je instalirao optimalnu jedinicu za kogeneraciju koja koristi prirodni gas, električnog kapaciteta 800 kW i toplotnog kapaciteta 856 kW.

Toplotna efikasnost iznosi 45%, a ukupna efikasnost 87%. 

Resalta prodaje toplotnu energiju klijentu i nadgleda sistem kroz Resalta centralni kontrolni sistem u realnom vremenu.
 

Želite li da vidite još?

Preuzmite našu brošuru.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.