Izgradnja jedne od najvećih solarnih elektrana u Savinjskoj dolini

KLS Ljubno d.o.o., svetski poznati proizvođač zupčanika i prstenova za automobilsku industriju, i Resalta potpisali su jedan od najvećih projekata krovnih solarnih elektrana u Sloveniji!

KLS Ljubno je vodeća kompanija za proizvodnju zupčastih prstenova, signalnih prstenova i prstenova za zamajce motora putničkih automobila, kamiona i radnih mašina, kao i industrijskih prstenova za razne industrijske namene. Kompanija je svojim ugledom prepoznatljiva među automobilskim kupcima i dilerima u celom svetu i popela se na vrh u svojoj oblasti rada. U saradnji sa Resaltom, ova kompanija će izgraditi jednu od najvećih solarnih elektrana na krovu proizvodnog pogona u Savinjskoj dolini.

Resalta će izvesti izgradnju dve solarne elektrane ukupne instalisane snage od gotovo 2 MW, koje će zajedno proizvoditi električnu energiju korišćenjem energije sunca. Dve solarne elektrane će proizvoditi oko 2 000 MWh električne energije godišnje iz obnovljivih izvora energije, koju će KLS uglavnom koristiti za sopstvenu potrošnju. Izgradnja elektrane će takođe imati značajan uticaj na okolinu, jer će smanjiti emisiju CO2 za oko 980 tona godišnje.

Projekat, koji je trenutno u završnoj fazi pripremnih radova, će biti završen do kraja godine, a početak postavljanja fotonaponskih modula solarne elektrane očekuje se u prvim danima maja 2022. godine.

Raduje nas što jedna od najuspešnijih slovenačkih kompanija preuzima vodeću ulogu u prelasku na zelenu energiju. Nadamo se da će to inspirisati i druge kompanije i da će shvatiti prednosti potpune kontrole nad sopstvenom potrošnjom energije uz istovremenu veću proizvodnju obnovljive energije u svojim postrojenjima,

izjavio je Luka Komazec, izvršni direktor kompanije Resalta, na potpisivanju ugovora.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.