Nova solarna elektrana u Kanjiži

Resalta je nedavno izabrana od strane Visa-Prom doo, kompanije iz Severne Srbije sa izvanrednom reputacijom u oblasti prerade drveta, da izgradi i pusti u rad solarnu elektranu instalisane snage 190 kWp na krovu nekoliko objekata u okviru proizvodnog kompleksa u Kanjiži. Klijent namerava da stekne status kupca-proizvođača, a ovo je samo prvi korak na putu ka postizanju karbonske neutralnosti, budući da su u budućnosti u planu ugradnja dodatnih solarnih kapaciteta, kao i implementacija drugih mera unapređenja energetske efikasnosti.

Visa-Prom d.o.o. je kompanija koje više od dvadeset godina uspešno posluje na teritoriji Srbije iz tri poslovna centra koji se nalaze u Kanjiži, Subotici i Horgošu i jedan je od lidera na tržištima industrijske proizvodnje paleta, proizvodnje furnira, šperploče i presovane kocke za palete.

Nakon preliminarnih procena koje je izvršila Resalta, Klijent se odlučio za izgradnju solarne elektrane od 190 kWp u Kanjiži, Srbija, što je prvi korak Klijenta ka smanjenju ugljeničnog otiska i zaštiti od ekstremne volatilnosti cena energije sa kojom se trenutno suočavamo. Projekat će biti izveden u dve faze, od čega je planirano da u prvoj fazi bude instalirano 140 kWp. Početkom septembra 2022. godine, Resalta je započela sa proverom statičke stabilnosti objekata i ostalim pripremnim aktivnostima u fazi implementaciji projekta, a projekat je trenutno u fazi ishodovanja potrebnih odobrenja za izvođenje radova i priključenje proizvodnog objekta na distributivni sistem električne energije.

Nakon izgradnje i puštanja u rad, solarna elektrana će proizvoditi 238 MWh električne energije iz obnovljivih izvora energije i dovesti do smanjenja emisije CO2 za 115 tona godišnje.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.