Projekat energetske rekonstrukcije grada Ljubljana osvojio evropsku nagradu za energetske usluge

Resalta sa ponosom objavljuje da je dobitnik ovogodišnje nagrade za najbolji projekat na polju energetskih usluga od strane Evropske komisije, zajedno sa Petrolom i gradom Ljubljana. Projekat energetske rekonstrukcije grada Ljubljana, koji je najambiciozniji projekat tog tipa u jugoistočnoj Evropi, uspešno je smanjio potrošnju energije i emisiju CO2 u 48 zgrada u opštini. čime se svake godine uštedi 8.000 MWh energije. 3.000 tona emisija CO2 se svake godine smanjuje zahvaljujući implementiranim rešenjima u okviru energetske rekonstrukcije, što je ekvivalentno sadnji dodatnih 175.000 stabala.

Nagrada European Energy Service Award (EESA) nagrađuje kompanije i projekte za izuzetne napore i dostignuća u energetskim uslugama. Dodeljuje ga Evropska komisija i Berliner Energieagentur (BEA), a dodeljena je 20. februara na svečanosti u Briselu, u okviru Investicionog foruma Saveza gradonačelnika. Forum, organizovan u partnerstvu sa Evropskom komisijom, najveći je svetski pokret za lokalne klimatske i energetske akcije i okuplja više od 7.000 lokalnih i regionalnih vlasti iz 57 zemalja kako bi zaustavio klimatske promene.

 

 

Priznanje Ljubljane kao prve evropske zelene prestonice, a sada i za uspeh ambicioznog projekta energetske rekonstrukcije, znači da će ona poslužiti kao primer i lider u energetskoj efikasnosti ne samo u Jugoistočnoj Evropi, već i širom Evrope. Resalta je vrlo zadovoljna što je učestvovala u neverovatnom poduhvatu potrebnom za ovaj projekat i što je on prepoznat i priznat čak na evropskom nivou. Rezultati koji su postignuti, u obimu koji se retko viđa u regionu ili čak i dalje u inostranstvu, dokaz su da je energetska efikasnost značajan i moćan alat koji ne treba zanemariti na putu ka održivom razvoju i postizanju ciljeva za 2020. godinu.

Grad Ljubljana je, nakon uspeha prvog projekta, pokrenuo i drugi projekat za rekonstrukciju dodatnih 11 opštinskih zgrada. Resalta je ponovo, za ovaj projekat, ušla u konzorcijum sa Petrolom, kome se ovoga puta pridružila Javna Razsvetljava, koja će se pobrinuti za sve rekonstrukcije rasvete.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.