Resalta ulazi na italijansko tržište kroz zajednički poduhvat sa kompanijom Free Energia

Resalta sa ponosom objavljuje da je u okviru svoje međunarodne ekspanzije pokrenula zajedničko ulaganje sa italijanskom ESCO kompanijom Free Energia. Dva entiteta su se sjedinila i formirala Free Resalta, sa ciljem da udruže svoju stručnost, znanje i resurse kako bi ostvarili nove projekte energetske efikasnosti u Italiji, Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Free Resalta će spojiti snage i iskustvo Resalte i Free Energije i nastaviti razvoj i realizaciju ESCO projekata na različitim tržištima na kojima su kompanije prisutne. Zajednička kompanija osnovana je 24. januara, a notarskih akte potpisali su Luka Komazec, generalni direktor Resalta, i Marino Kuka, predsednik Free Energije. Free Resalta već ima značajan projektni plan i odmah će početi sa radom.

Jure Zadravec, ko-direktor zajedničke kompanije, izjavio je da:

“Free Resalta će iza sebe imati dugogodišnje iskustvo i finansijsku snagu grupa koje je podržavaju. Ovo zajedničko preduzeće zadovoljava potrebe obe kompanije da prošire i diferenciraju svoj portfelj usluga i klijenata na novim tržištima i to sa sigurnošću da je energetska efikasnost glavni put ka održivom razvoju i zaštiti životne sredine. “

"Zahvaljujući ovom zajedničkom ulaganju, biće stvorene nove mogućnosti, nova rešenja i nove usluge za naše klijente. Oduševljeni smo što započinjemo ovaj put zajedno i nadamo se da će se već pozitivna percepcija Free Grupe ojačati, čak i u inostranstvu, na tržištima na kojima ćemo pokušati da se ostvarimo“, izjavio je Đorđo Saraćeno, ko-direktor Free Resalte.

Free Resalta predstavlja jasne i neposredne sinergije za ove dve grupe, strateški i sistematski proširujući svoje geografsko područje poslovanja i funkcionalne mogućnosti izvršenja, s tim da Resalta dobija kvalifikovani pristup važnom italijanskom tržištu dok Free Energia dobija pristup istočnoevropskim tržištima, uključujući zemljama čija potreba za naprednim sistemima i uslugama za uštedu energije poznaje visoki rast, kao što su balkanske zemlje.

Za Resaltu, zajedničko ulaganje označava ulazak na italijansko tržište, koje predstavlja osmu zemlju u kojoj će Resalta poslovati, nakon nedavno pokrenutih projekata u Makedoniji i Češkoj. Zajedničko ulaganje je u skladu sa njenim planovima za međunarodnu ekspanziju i ambicijom da se energetska efikasnost približi novim klijentima, kako privatnim tako i javnim, u cilju preoblikovanja energetske slike regije.

Free Energia je glavna kompanija u italijanskoj grupi Free. Posluje na energetskim tržištima srednjih i nižih nivoa u Italiji i inostranstvu, i nudi usluge izvršioca i investitora usluga energetske uštede, energetske efikasnosti i sistema sa visokim tehnološkim sadržajem, provajdera usluga upravljanja energijom krajnjim kupcima, a takođe je i učesnik ogranizovanih tržišnih platformi na tržištima električne energije i prirodnog gasa.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.