Resalta će obnoviti rasvetu za Terme Čatež i Akvapark Žusterna

Resalta je zamenila neefikasnu, zastarelu rasvetu visokoefikasnim LED svetlima na dve lokacije: originalne Terme Čatež u Čatežu ob Savi i akvapark Hotel Žusterna u Kopru.

 

Kao turistička destinacija aktivna tokom cele godine i najveće lečilište u Sloveniji, Terme Čatež imaju visok nivo potrošnje energije i kao takve su odlučile preduzeti korake ka poboljšanju svoje efikasnosti. Resalta će zameniti svu spoljnu rasvetu u Termama Čatež i deo unutrašnje rasvete, dok će Akvapark Hotel Žusterna biti samo renoviran iznutra. Obnovom će hotel pružiti bolju osvetljenost i poboljšati udobnost gostiju i zaposlenih, kao i povećanje efikasnosti.

 

Ukupan broj svetiljki koje će biti zamenjene na obe lokacije je 873, što će rezultirati godišnjom uštedom električne energije od 638 MWh za klijenta, a samim tim i  finansijskim uštedama. Štaviše, ova rešenja i smanjenje potrošnje električne energije će smanjiti emisiju CO2 za 312 tona godišnje. Implementacija projekta će biti završena početkom 2019. godine i neće ometati normalno poslovanje hotela.

 

Projekti obnove rasvete su ekonomičan i tehnološki jednostavan način poboljšanja energetske efikasnosti, stvaranja neposrednih rezultata, postizanja energetskih i financijskih ušteda uz smanjenje emisije CO2. Klijenti iz ugostiteljstva, ali i javni, industrijski i drugi potrošači energije mogu imati koristi od ove vrste projekata s minimalnim prekidom rada.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.