Resalta potpisuje projekat kogeneracije sa Mora Moravijom u Češkoj

Resalta sa ponosom najavljuje potpisivanje svog prvog velikog projekta u Češkoj, sa industrijskom kompanijom Mora Moravia. Mora Moravia, locirana u Olomuku, proizvodi peći pod brendom Mora i predstavlja poznat i prepoznatljiv brend u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Kao proizvođač kućnih aparata, Mora Moravia je veliki potrošač energije. Da bi smanjila svoje troškove i povećala svoju efikasnost, Mora Moravia je angažovala Resaltu da razvije i implementira rešenje. Resalta će zameniti tri stara neefikasna toplovodna kotla (svaki od 4,3 MW) sa dva nova energetski efikasna kotla (svaki po 2,5 MW), uz kogeneracionu jedinicu od 999 kWe. Novi sistem će osigurati stabilnu i efikasnu isporuku energije Mori.

Trenutna potrošnja prirodnog gasa klijenta je oko 13.000 MWh i iako će novi sistem trošiti sličnu količinu gasa, takođe će proizvoditi dodatnih 3.000 MWh električne energije godišnje zahvaljujući kogeneracionoj jedinici.

Ovo je jedan od prvih ESCO projekata koje Resalta implementira u Češkoj Republici, u skladu sa međunarodnim širenjem kompanije. Pored toga što je prisutna u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, Resalta je nedavno ušla i na makedonsko tržište. Kao vodeći nezavisni provajder energetskih usluga u jugoistočnoj Evropi, Resalta želi da nastavi da širi svoje iskustvo u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije u regiji.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.