Resalta modernizuje rasvetu u 6 objekata lanca Univerexport

Resalta je potpisala ugovor za modernizaciju rasvete u šest objekata trgovinskog lanca Univerexport. Najveći domaći maloprodajni lanac u Srbiji, sa preko 150 radnji, Univerexport brine o društvenoj odgovornosti i zaštiti životne sredine. Kako bi poboljšala energetsku efikasnost, kompanija je angažovala Resaltu da zameni rasvetu na lokacijama gde nije već prešla na LED tehnologiju.

Resalta će zameniti rasvetu u pet postojećih Univerexport radnji, i ugraditi rasvetu u jednom od objekata koji je u izgradnji, u Novom Sadu. Ukupno će 1.334 svetiljki biti zamenjeno LED svetiljkama, čime će se smanjiti godišnja potrošnja energije za 163 MWh. Pored toga što će ova mera doneti finansijske uštede klijentu, takođe će smanjiti emisije CO2 za 80 tona godišnje što će imati pozitivan uticaj na životnu sredinu. LED rasveta je energetski efikasna zbog toga što troši manje električne energije nego  fluorescentna alternativa, uz duži radni vek. Značajno poboljšava kvalitet kao i intenzitet osvetljenja, čime pruža ugodnije uslove za radnike i potrošače Univerexporta.

Projekat će biti izveden po ESCO modelu, po principu ključ u ruke: Resalta je projektovala rešenje, a takođe će obezbediti finansiranje, izvršiti implementaciju i brinuti o održavanju rasvete do isteka ugovora. Među energetski efikasnim rešenjima za klijente iz komercijalnog sektora, Resalta nudi rasvetu, ali i grejanje, hlađenje, energetske preglede, i druge mere prilagođene potrebama Klijenata.

Sa sedištem u Sloveniji, Resalta je regionalna kompanija koja posluje na osam tržišta na polju energetske efikasnosti i razvoja obnovljivih izvora energije. Sarađuje sa privatnim klijentima iz različitih sektora, od industrije do hotelijerstva, preko maloprodaje i poslovnih centara. U javnom sektoru, Resalta poboljšava energetsku efikasnost kroz javno-privatna partnerstva. Pored projekta energetske sanacije 49 zgrada u gradu Ljubljana, koji je osvojio nagradu Evropske komisije za najbolji projekat energetske usluge 2019., Resalta je obnovila javnu rasvetu u nekoliko gradova Srbije kao što su Kruševac i Petrovac na Mlavi, i realizovala prvi projekat isporuke toplotne energije u četiri osnovne škole u gradu Pirot.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.