Resalta pokreće drugi projekat sa Atlantic Grupom za procesno hlađenje u Foodlandu

Resalta je započela drugi projekat sa Atlantic Grupom u Foodland fabrici na Kopaoniku. Nakon projekta kompenzacije reaktivne energije 2018. godine, Resalta će sada modernizovati procesno hlađenje u proizvodnom pogonu.

Postojeći procesni sistem hlađenja je energetski neefikasan, a ciljevi projekta su da se obezbedi pouzdano i konstantno hlađenje kroz odvojeno i samostalno rešenje zatvorenog kruga koje neće imati negativan uticaj na životnu sredinu. Štaviše, očuvanje vode za piće, posebno u letnjem periodu kada je to bilo najviše potrebno, bio je dodatni tehnički cilj. Hlađenje se koristi u procesu pasterizacije džemova i namaza, koji su osnovna delatnost fabrike, pod brendom Bakina Tajna.

Da bi se poboljšala efikasnost i smanjio uticaj na životnu sredinu, Resalta će instalirati dva nova Daikin rashladna agregata vazduha-voda nominalne snage 106 kW i 331 kW. Foodland, kao deo Atlantic Grupe i lociran na Kopaoniku, jednom od najlepših prirodnih rezervata Srbije, smatra zaštitu životne sredine jednim od glavnih prioriteta. Implementirano rešenje će svake godine postizati uštedu vode od 24.000 m3.

Resalta će finansirati ceo projekat i voditi računa o njegovoj implementaciji, kao i o održavanju, a klijent će vratiti Resalti investiciju od ostvarenih ušteda u periodu od 10 godina. Resalta preuzima sve rizike, uključujući finansijske i tehničke, dok klijent uživa u novom rashladnom sistemu sa većom efikasnošću i pouzdanošću, kao i sa manjim uticajem na životnu sredinu.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.