Resalta potpisuje javno-privatno partnerstvo sa Velenjem

Resalta sa ponosom najavljuje potpisivanje novog javno-privatnog partnerstva u Sloveniji sa gradom Velenjem. Kao privatni partner, Resalta će izvršiti kompletnu energetsku rekonstrukciju dve opštinske zgrade: Osnovnu školu Plešivec i bazen Velenje.

Potpisivanje projekta obavljeno je u ponedeljak 25. marta u Gradskoj upravi Velenje, u prisustvu gradonačelnika Velenja Bojana Kontiča, direktora Instituta za sport i rekreaciju Crvena dvorana Marjana Klepeca i direktora Resalte Luke Komazeca. Povodom potpisivanja, Luka Komazec je izjavio:

“Veoma smo srećni što sarađujemo sa Velenjem na ovom projektu koji će poboljšati komfor za učenike i zaposlene u Osnovnoj školi Plešivec, kao i za korisnike bazena. Izuzetno cenimo poverenje koje nam je ukazala opština. Posvećeni smo poboljšanju energetske efikasnosti u javnom sektoru kroz partnerstva poput ovog.“

Implementirane mere za osnovnu školu će obuhvatiti izolaciju spoljašnjih zidova, novi krov sa toplotnom izolacijom i senčenje prozora. Izgradiće se nova kotlarnica za instalaciju novog kotla na biomasu koji će zameniti kotao na lož ulje za grejanje zgrade. Pored toga, za pripremu sanitarne vode van grejne sezone koristiće se toplotna pumpa vazduh-voda. Sva rasveta će biti zamenjena energetski efikasnim LED osvetljenjem, a sve električne instalacije će biti obnovljene u okviru rekonstrukcije zgrade.

Bazen u Velenju će takođe biti renoviran, a nad centralnim bazenom će biti postavljen novi krov. Renovirana će biti i podstanica daljinskog grejanja, kao i sistem za zagrevanje sanitarne vode. Dva nova uređaja za ultrafiltraciju u cilju obrade vode namenjene za veliki i mali bazen će takođe biti instalirana. Toplotna pumpa voda-voda će se koristiti za oporavak toplote iz otpadnih voda bazena. Sva rasveta će biti zamenjena LED rasvetom, a centralni sistem za nadzor i upravljanje energijom će nadgledati sve nove instalacije.

Zahvaljujući mplementiranim rešenjima, opština će ostvariti uštede na grejanju, električnoj energiji, vodi za bazen, a ujedno će i smanjiti emisije CO2. Pored poboljšanja energetske efikasnosti, novouvedene mere će povećati udobnost studentima, osoblju i korisnicima objekata.

Investiciona vrednost projekta je 1,1 milion evra od kojih će Resalta obezbediti 51,27%, a opština Velenje preostalih 41,73%, od kojih 81% proizilazi iz kohezijskih i državnih sredstava. Trajanje ugovora je 15 godina, tokom kojih će Resalta takođe voditi brigu o radu sistema I njihovom održavanju.

Kao jedan od privatnih partnera u energetskoj rekonstrukciji projekta Grada Ljubljana koji je obuhvatio 48 zgrada, Resalta je snažan zagovornik JPP modela u celom regionu. Nakon brojnih projekata u javnom sektoru u Sloveniji, proširila je svoje javne operacije na Hrvatsku i Srbiju i nastaviće da pruža podršku javnim institucijama i opštinama koje žele da poboljšaju svoju energetsku efikasnost uz niske troškove i pouzdanog partnera.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.