Resalta započela 11. projekat sa grupom Gorenje u Tiki fabrici bojlera u Srbiji

Resalta započinje projekat osvetljenja u Staroj Pazovi za fabriku bojlera Gorenje Tiki, koja je član grupe Gorenje. Gorenje Tiki spada u prvih pet najvećih proizvođača bojlera u Evropi, proizvodeći pola miliona malih, srednjih i velikih grejača vode na šest montažnih linija.

Resalta će renovirati rasvetu u proizvodnoj hali fabrike, zamenjujući 982 fluorescentne svetiljke sa 905 LED svetiljki. Ove mere će poboljšati uslove osvetljenja, i prilagoditi ih najboljim industrijskim standardima, a istovremeno smanjiti instalisanu snagu za 120 kW. Smanjeni kapacitet će generisati uštede energije od 892 MWh svake godine za Gorenje Tiki, a smanjiti godišnje emisije CO2 za 437 tona.

Projekti obnove rasvete su isplativi i tehnološki jednostavni način poboljšanja energetske efikasnosti i stvaranja neposrednih rezultata, postizanja energetskih i financijskih ušteda uz smanjenje emisija CO2. LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje struje nego fluorescentna alternativa, sa dužim životnim ciklusom.

Ovo je 11. projekat Resalte u okviru grupe Gorenje. Resaltino partnerstvo sa Gorenjem obuhvata tri zemlje i započelo je 2012. godine sa prvim projektom osvetljenja u Velenju, sedištu Gorenja. Od tada su Resalta i Gorenje zajedno realizovali dva projekta CHP, dva projekta hlađenja, energetski pregled, instalirali sistem upravljanja energijom, obnovili stanicu komprimovanog vazduha u Velenju i instalirali kotlove na prirodan gas i CHP jedinicu u fabrici Mora Moravia u Češkoj. Pored toga, Resalta je realizovala projekat u Staklopan poslovnoj zgradi u Beogradu, koja je takođe deo Grupe Gorenje. Zajednički projekti su smanjili emisije CO2 za preko 5.000 tona godišnje i uštedeli hiljade MWh energije za klijenta.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.