Resaltin projekat reaktivne energije sa ciglanom Univerzum

Resalta je izvršila implementaciju novog industrijskog projekta sa srpskom ciglanom Univerzum. Uz nekoliko proizvodnih lokacija širom Srbije, kompanija Univerzum ima za cilj da bude najmoderniji proizvođač cigla u regionu, te je u tu svrhu odabrala da poboljša energetsku efikasnost. U cilju smanjenja troškova, Resalta je u fabrikama u Aranđelovcu i Inđiji instalirala jedinice za kompenzaciju reaktivne energije. Četiri nove instalirane jedinice vrše korekciju faktora snage koja će smanjiti troškove električne energije za 7%.

S obzirom na to da Univerzum koristi reaktivnu energiju za proizvodne peći i mlinove za proizvodnju materijala od opeke, kao i za transportne sisteme, Resalta je odlučila da pruži rešenje kojim se mogu izbeći visoki troškovi od operatora distributivnog sistema električne energije. Postavljanjem jedinice kompenzacije reaktivne energije nakon merača električne energije, Resaltino rešenje efikasno obezbeđuje korekciju faktora snage i odmah smanjuje opterećenje reaktivne snage na distributivnoj mreži, samim tim smanjujući mrežarinu iskazanu na računu za utrošenu električnu energiju.


Resalta je zamenila jedinice kompenzacije reaktivne energije u dve fabrike u Aranđelovcu i Inđiji. Nove jedinice su kapaciteta 600 i 400 kVAr i dva puta po 600 kVAr sa faktorima filtriranja od 7% (189Hz). Kapaciteti za nove jedinice rezultat su veoma pažljivih proračuna da bi se precizno zadovoljila stvarna potražnja Univerzuma za proizvodnju.

Korekcija faktora snage korišćenjem jedinica za kompenzaciju reaktivne energije predstavlja rešenje koje se lako implementira a može da stvori veliku uštedu za sve vrste industrijske proizvodnje.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti kompanije Resalta.

Uslovi.

Prijavom na naš bilten slažete se da primate e-poštu od Resalta d.o.o. Cilj našeg biltena je da posetioce, partnere, klijente i širu javnost upoznamo sa radom kompanije Resalta, njegnim novim projektima, razvojem, predstojećim događajima kao i vestima o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost izdavanja biltena će biti najviše jednom mesečno, uz moguće izuzetke za neplanirane, ali važne vesti. Zadržavamo isključivo pravo da modifikujemo ili prekinemo izdavanje biltena, u bilo koje vreme i bez obaveštenja. Vašu privatnost shvatamo ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti od biltena u bilo kom trenutku.